Hungarian Web linkgyűjtemény
Hungarian Web Linkgyűjtemény - Kereső

Linkek
Linkek rendezése: PageRank érték szerint | Találatok szerint | Névsor szerint

Gondolkodom.hu
PR: 5
Gondolkodom.hu
Az oldal főtémakörei: az élet legfontosabb kérdéseinek kutatása, pl. az élet értelme, a boldogság, a szeretet, a szerelem; továbbá: morális kérdések, emberi kapcsolatok, hit, filozófia, irodalom, vallás, vallásfilozófia, szerelmes költemények szonettek, művészettörténeti vázlatok, versek, esszék, értekezések, és közel 5000 aforizma képeslapokon, és napi bölcsességekre felosztva.
http://gondolkodom.hu [ További részletek ]
Műemlékek Nemzeti Gondnoksága
PR: 5
Műemlékek Nemzeti Gondnoksága
A Műemlékek Nemzeti Gondnokságát 1992-ben alapították azzal a céllal, hogy az állami tulajdonban lévő, kiemelkedő értékű műemlékek kulturális hasznosítója és szakmai vagyonkezelő szervezete ("gondnoka") legyen. Feladatunk kiterjed a műemlékek állagmegóvására, helyreállítására és értékelvű hasznosítására, működtetésére is. Hazánkban ez az egyetlen ilyen szakfeladatokat ellátó, műemléki-kulturális intézmény, amelynek rokon szervezetei - természetesen mélyebb tradíciókkal és kiforrottabb mechanizmusokkal - a művelt Európa minden országában évtizedek óta megtalálhatók: Angliában a National Trust és a National Heritage, Németországban a Verwaltung-rendszer, Olaszországban a L'Istituto Italiano dei Castelli, Franciaországban a Centre des Monuments Nationaux, Lengyelországban a Towarzystwo Opieki nad Zabytkami - hogy csak néhány példát említsek. A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága önálló jogi személy és önállóan gazdálkodó költségvetési intézmény, amely az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartozik. Az intézmény jelenleg 42 műemlékegyüttesért felelős az ország területén, köztük a legkiemelkedőbb barokk-rokokó emlékéért, a fertődi Esterházy-kastélyért. Küldetésünk lényege az értékőrzés, s hogy a ránk bízott műemlékeket minél nagyobb közönség számára elérhetővé és élvezhetővé tegyük. Ezek az épületek, együttesek általában rossz fizikai állapotban vannak, mivel az előző rendszer évtizedei alatt jellemzően nem költöttek rájuk és többnyire oda nem illő módon - kórház, gyermeknevelő intézet, katonai célok, stb - használták azokat, berendezéseik pedig javarészt szétszóródtak. Az örökölt nehézségek, s persze a mindig kevésnek bizonyuló források ellenére az eltelt másfél évtizedben sikerült elérni, hogy az állagmegóvás, felújítás eljusson arra a szintre, amikor az épületek egy része már megnyílhat a nagyközönség előtt és kiállítások, kulturális programok tölthetik meg élettel az ódon falakat.
http://www.nemzetimuemlek.hu/ [ További részletek ]
Diákszó
PR: 4
Diákszó
Szórakozás, kellemes időtöltés, versek, kvízek, tanulási lehetőség, latin mondások, egyéb bölcs mondások, diákok jó és még jobb írásai, saját versei, olykor tanáraikkal és egyéb fontos emberekkel készített interjúi.
http://www.sulisztori.lapunk.hu [ További részletek ]
Várak 3D, Középkori magyar várak térhatású, 3D-s fotókon
PR: 4
Várak 3D, Középkori magyar várak térhatású, 3D-s fotókon
Az anaglif technika segítségével a fotográfiáimat sztereó fényképpé átalakítva, színszűrős szemüvegen keresztül, térben és talán egy kicsit időben is visszakerülünk újra a várudvarokba. Nevetve szédülünk amikor "újra" lenézünk a gyilokjáróról, és közösen nyúlunk a képernyő felé, mutatva a másiknak a sztereó fényképen kiemelkedő várfalakat. Azért hogy ne csak a családom láthassa a képeimet, folyamatosan bővülő weblapomra is feltöltöm őket, ahol minden látogató számára a fényképek egy kicsit megelevenednek, térhatásuk szinte tapinthatóvá válik. Élvezem, hogy a régebben készített fényképeimet visszanézve megint az élmény hatása alá kerülök, majdnem annyira, mint készítésük pillanatában. Aki eddig még nem találkozott térhatású fotókkal, első látásra beleszeret a látványba. Ha pedig már volt alkalma nézni ilyen képgalériát, akkor is megéri, mivel a várak ezen eszközzel történő bemutatásával talán egy picit a történelem is megelevenedik számunkra.
http://varak3d.hu/ [ További részletek ]
December 13.
PR: 2
December 13.
Weboldalamon főként a kultúra, a művészetek és komolyzene kapott igen hangsúlyos szerepet. Az általános intelligencia, a műveltség mellett az igazság, a becsület, a szeretet, az emberek egymáshoz való viszonya foglalkoztat. Továbbá, a mitológia, a történelem tárgykörébe tartozó tartalmak mellé igyekszem érdekességeket és talán egy kevés ezoterikát is becsempészni.
http://baloghpet.blogspot.com/ [ További részletek ]
Kunhalmok világa
PR: 0
Kunhalmok világa
A kunhalmok Alföldünk jellegzetes, környezetükből jól kitűnő emberi építményei, amelyek évezredekkel ezelőtt itt élt emberek keze nyomán épültek. Régészeti, kultúrtörténeti, tájképi, ökológiai, botanikai, zoológiai, talajtani, néprajzi, történeti értékeiket egyre többen ismerik fel, egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítunk nekik. Weboldalunk bemutatja a kunhalmokat, melyek mintegy 5500-5000 évvel ezelőtt bekövetkezett az ún. neolitikus, vagyis az első mezőgazdasági forradalom során keletkeztek, mikor az ember a földművelő és állattartó életmódra tért át. Ennek egyik látványos jeleként tartjuk számon az Alföld sík területein nagy számban emelt kunhalmokat is. Ezen időszak, az eltelt hét évezred alatt egyes becslések szerint mintegy 40000 kunhalom épült az Alföldön. A kunhalom elnevezés több különböző célból épített, illetve létrejött halmot takar. Olvashatnak a kunhalmok állatvilágáról a halmokon kialakult faunáról. Kunhalmok típusairól és védelméről. Letölthető anyagokat térképekkel, és letölthető a kunhalmok növényei szoftver program, mely adatbázisában kereshetsz, egyes növényeknél fotókat találsz, melyen beazonosíthatod azokat, leírásaikat böngészheted. A szoftverben a leggyakrabban előforduló özönnövényekről, egyes kunhalmokon megtalálható ritka, esetenként védett növényekről találsz információkat.
http://www.kunhalmok.hu/ [ További részletek ]
a fertődi esterházy-kastély turisztikai weboldala
N/A
a fertődi esterházy-kastély turisztikai weboldala
A honlap segítségével Ön könnyedén megtalálhatja és megismerheti Fertőd városát, valamint annak jelképét, az Esterházy-kastélyt.
http://www.esterhazy-kastely.com [ További részletek ]
Cultura - A kulturális és életmód magazin
N/A
Cultura - A kulturális és életmód magazin
Cultura.hu - A kulturális és életmód magazin, ami egyszerre könnyed és komoly, kritikus és olvasmányos, mozgalmas és informatív, provokatív és színes. Egy magazin, ahol az aktuális művészet, tudomány és kultúra mindenki számára megtalálható. Ahol a hírek, a kritikák, az interjúk, a könyvajánlók, a színház- és koncertbeszámolók, a psziché, a gasztronómia világáról minden olvasható. A legmozgalmasabb Cultura. Örökre velünk maradsz.
http://cultura.hu [ További részletek ]
Magyar népszokások
N/A
Magyar népszokások
A szokások megértését gyakran megkönnyíti, ha meghallgatjuk a hozzájuk fűződő magyarázatokat. Néha ezek is költői formát öltenek, s egy-egy bonyolultabb ünnepi szokás értelmezésekor valóságos eredetmondákat mesélnek el. A régi babonás szokások létrejöttét viszont olyan áltörténeti mondákkal magyarázzák, melyek inkább eltakarják, mint felfedik a szokás valódi értelmét, célját. Mi csupán megpróbájuk a legelterjedtebb szokásformákat felvázolni.
http://nepszokasok.blogspot.com [ További részletek ]
Kultúr programok Székesfehérváron - Tele Élettel!
N/A
Kultúr programok Székesfehérváron - Tele Élettel!
Minden, ami kultúra, programok, rendezvények, kiállítások: A Tele Élettel programportálon összegyűjtöttük neked Székesfehérvár kulturális eseményeit.
http://teleelettel.hu/kereses/category/11/when/all [ További részletek ]
Várakozó weboldalak: 1319   Aktív weboldalak: 8790   Mai weboldalak: 0   Ajánlott weboldalak: 7   Főkategória: 30  Alkategória: 799   Összes kategória: 829