Hungarian Web linkgyűjtemény
Hungarian Web Linkgyűjtemény - Kereső

Linkek
Linkek rendezése: PageRank érték szerint | Találatok szerint | Névsor szerint

Balaton-felvidéki Nemzeti Park
PR: 6
Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Az 1997-ben megalakult nemzeti park területe (56.997 hektár) hat korábbi tájvédelmi körzetből tevődik össze. Életrehívásával megvalósult a magyar természetvédelem régi álma: a sokáig egymástól külön álló védett területek összekapcsolásával létrejött a Balaton-felvidék összefüggő területére kiterjedő védett ökológiai rendszer. Tájegységei közül a Kis-Balatont a vizes élőhelyek nemzetközi védelmét szolgáló Ramsari Egyezmény is óvja. A Tihanyi-félsziget - kiemelkedő geológiai értékei és a területen zajló természetvédelmi munka elismeréseként - 2003-ban Európa Diplomás területté vált. A nemzeti parkot részben lefedő, illetve azon túlnyúló Natura 2000 területek az európai jelentőségű élőhelyek, állat- és növényfajok megőrzésének lehetőségét hivatottak biztosítani. A Bakony-Balaton Geopark - melynek területe részben a nemzeti parkban található - az itt fellelhető földtani, természeti és kultúrtörténeti értékek bemutatását, társadalmi jelentőségük tudatosítását tűzi ki célul. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapja a nemzeti park területének bemutatása mellett az igazgatósághoz tartozó bemutatóhelyekről, szálláshelyekről, túrázási lehetőségekről és a terület tanösvényeiről igyekszik tájékoztatást nyújtani. A nemzeti park honlapján ismertetett nyílt túrák, rendezvények, kiadványok, erdei iskola programok, táborok is ennek a varázslatos világnak az értő és szerető megismerésében segítenek.
http://www.bfnp.hu [ További részletek ]
Balaton
N/A
Balaton
A Balaton a Dunántúlon közepén terül el, északon a Balaton-felvidék, nyugaton és délen a Zalai- és a Somogyi-dombság, keleten pedig a Mezőföld határolja. A Balaton Európa-hírű természeti kincsünk, Magyarország legnagyobb tava. Legnagyobb mélysége 11 m, átlagos mélysége 3-4 m. A déli parton sekélyebb a víz, ezért nyáron hamar felmelegszik. Északi partján a Bakony erdő-borította hegyei emelkednek. A Balaton-felvidék szép lejtőin sok szőlőt és gyümölcsöt termesztenek.
http://balaton.czviktor.hu/ [ További részletek ]
A Balaton - a magyar tenger
N/A
A Balaton - a magyar tenger
Ismerje a Balaton vidékének településeit! Honlapunkon részletesen bemutatásra kerülnek a Balaton partján elterülő települések, földrajzi helyek és maga a Balaton is! Részletes leírásainkon keresztül megismerheti a Balaton parti települések történelmét és nevezetességeit is.
http://xn--balatonvidke-keb.net/ [ További részletek ]
Balatonozz.hu - Kiadó balatoni szállások
N/A
Balatonozz.hu - Kiadó balatoni szállások
A Balatoni Szálláskereső, amire vártál! Balatoni régiók, települések, szállástípusok, foglaltsági naptár szerinti keresési lehetőséggel! Az oldal térképes keresővel is rendelkezik! Minden szállásról részletes leírást és több fotót találsz. A honlap esztétikuma és a keresési feltételek mind abban segítik a szálláskeresőket, hogy a számukra legmegfelelőbb szálláslehetőségek közül válogathassanak.
http://www.balatonozz.hu [ További részletek ]
Badacsony ingatlan
N/A
Badacsony ingatlan
Badacsony a Balaton Gyöngyszeme! Természeti szépségei, kultúrtörténeti emlékei, valamint világhírű borai hosszú évek óta csalogatják az üdülni és kirándulni vágyó turistákat. Badacsony a Balaton északi partvonalának nyugati medencéjében fekszik. Az üdülőkörzet központja a hegy déli, a tóban félszigetszerűen benyúló lábánál helyezkedik el. Utazási irodánkat a 80-as évek elején alapítottuk. A város központjában az Egry sétány 3.sz alatt található májustól szeptember végéig. A szezonon kívül a Park u. 53. sz alatt található irodánk. Célunk, hogy az itt pihenni vágyó vendégek minden információt átvehessenek nálunk a szálláshelyről, illetve a Balaton környéki eseményekről. A következő szolgáltatásokkal foglalkozunk! Szállást közvetítünk, programokat szervezünk, és ha szükséges pénzt váltunk. Vegye fel velünk a kapcsolatot és üdüljön Badacsonyban gond nélkül. Honlapunkon minden adatot megszerezhet.
http://badacsonyingatlan.miditourist.hu [ További részletek ]
Várakozó weboldalak: 1312   Aktív weboldalak: 8790   Mai weboldalak: 0   Ajánlott weboldalak: 7   Főkategória: 30  Alkategória: 799   Összes kategória: 829