Hungarian Web linkgyűjtemény
Hungarian Web Linkgyűjtemény - Kereső

Linkek
Linkek rendezése: PageRank érték szerint | Találatok szerint | Névsor szerint

Aggteleki Nemzeti Park
PR: 5
Aggteleki Nemzeti Park
Az Aggteleki Nemzeti Park Magyarország páratlan természeti és kultúrtörténeti értékekben gazdag részén, a hajdani Gömör-Tornai-karszt területén fekszik. Hazánk nemzeti parkjai közül az első, melyet elsősorban a földtani természeti értékek, a felszíni formák és a barlangok megóvása érdekében hoztak létre. A felszín alatti természeti értékei, - az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai - 1995-ben felkerültek az UNESCO Világörökség listájára. A természeti értékek mellett számos kulturális látnivaló is található a térségben. A szabadon látogatható értékek mellett a Nemzeti Park Igazgatóság szervezett barlangtúrákat, falusétákat és különféle felszíni - ökológiai, botanikai, zoológiai - túrákat is ajánl vendégei számára az ökoturisztikai bemutató tevékenység kertén belül. Itt található a hucul kisló hazai törzsállománya is, a Jósvafői Hucul Ménes. Ezzel a Magyarország területén hajdanán elterjedt lófajtával, lóháton vagy fogattal lovastúrák keretén belül is bejárható az Nemzeti Park területe. De lehetőség van saját lovat hozni, melynek elhelyezését biztosítani tudja a Nemzeti Park, és vezető segítségével megismerni az Aggteleki-karszt értékeit. Programjaink, látogatók számára megnyitott barlangjaink Üdülési Csekkel is látogathatók. A világhírű "Aggteleki Cseppkőbarlang" a Baradla mellett több kevésbé ismert,de nem kevésbé szép barlang is nyitva áll vendégeink előtt. A Bódvarákó melletti Esztramos-hegy belsejében egy bányatáróból nyíló Rákóczi-barlang kristályos képződményei egyedülállóak, tavai lenyűgöző látványt nyújtanak. A nagyobb kihívást kedvelők vagy csapatépítők számára a Meteor-, Béke-, és a Kossuth-barlang áll nyitva, ahol már nincs kiépített világítás, létrákon, sziklák között mászva overállban, kézi-, vagy fejlámpa segítségével kóstolhatnak bele a barlangászat világába.
http://anp.nemzetipark.gov.hu/ [ További részletek ]
Hungarian National Park Hortobágy - The Puszta (angol)
PR: 4
Hungarian National Park Hortobágy - The Puszta (angol)
Hortobágy is the largest protected area, and the largest natural grassland in Central Europe with cattle, sheep, oxen, horses, tended by herdsmen, and it provides habitat for various different species (342 bird species have been registered to appear in the puszta). This is an 800 km² national park in Eastern Hungary, in the puszta, rich with folklore and cultural history. The park, a part of the Alföld - puszta (Great Plain), was designated as a national park in 1973 (the first in Hungary), and elected among the World Heritage sites in 1999. The Hortobágy National Park - The Puszta has been inscribed on the World Heritage List by UNESCO on the 1st of December in 1999 in the category of cultural landscapes, based on cultural criteria iv and v. According to its brief description "the Hortobágy is a vast area of plains and wetlands that have been used by humans for grazing their domestic animals for more than two millennia.
http://national-park.hungaryguide.info/hortobagy-puszta.html [ További részletek ]
Várakozó weboldalak: 1312   Aktív weboldalak: 8790   Mai weboldalak: 0   Ajánlott weboldalak: 7   Főkategória: 30  Alkategória: 799   Összes kategória: 829